Млади истраживачи Србије
Вести: SEZONA JE POCELA!!! Izaberite kamp i prijavite se na www.mis.org.rs ili dođite do kancelarije svakog radnog dana od 11h do 15h.

*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. 08. Септембар 2010, 03:15

Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије

Странице: [1] 2   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Benvenuti a Italia!!!!  (Прочитано 2633 пута)
0 чланова и 1 гост прегледају ову тему.
ladybug
Polu volonter
**
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 73

« послато: 24. Новембар 2006, 01:54 »

nadam se da je  "po-italijanski" dobro napisano.... ;D 

znam da su do sada kampovi u Italiji bili extra popularni i da mnogo ljudi tamo ide na kampove...

meni je ovo bio drugi kamp i prvi (put) u Italiji...

u pitanju je bio jug Italije, mali gradic pored Matere....tema kampa je bila organizacija festivala...

pa, ako mogu da pomognem... ;D 

volela bih da cujem i od ostalih volontera iskustva sa kampova u Italiji...

poz
Сачувана

one to treasure the rest of your days here and
give you pleasure in so many ways dear and
finally you have found something perfect and
finally you have found......here we go
Бојан
Administrator
Mega volonter
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 836

« Одговор #1 послато: 24. Новембар 2006, 03:16 »

А ево и мојих искустава са кампова у Италији. Био сам у децембру 2002. на Сицилији, марту 2003. у близини Салерна и септембру 2005. у близини Ђенове.
Добри су кампови у Италији, али као и било који други... Најбољи је био први, мада је организација мало 'шкрипала', друга два су била група 'туриста' који су се интересовали само за земљу као такву, без ширег интереса за тему кампа или друге учеснике...

Јавите се за више информација.  ;D
Сачувана

R9
malivoja
Kamp Lider
Beba volonter
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 14

« Одговор #2 послато: 28. Новембар 2006, 14:44 »

Bio sam 2003, leto. U Gradu Ponte San Petro. 50 km od Milana. A drugar je moj bio u drugom kampu, 7km od mene.
Moj lider i njegov lider su bili najbolji drugari, jos iz osnovne. Pa su stalno spajali kampove i svuda isli zajedno. Ne mogu vam opisati utisak. Kamp je bio u vezi sredjivanja obliznje sume. Dobili smo bajseve prvog dana. Bilo nas je oko 15, od toga 11 devojaka.
Svake noci smo isli u drugi grad, neki put za sebe, neki put svi zajedno (Milano, Bresa, Venecija..) . Upoznali smo lokalno stanovnistvo pa smo se i sa njima bas druzili. Neverovatno su rodoljubivi u tom delu Italije. Verujte mi, od dana kada sam krenuo na kamp pa do puta nazad, samo lepe uspomene me vezuju. Rado bih otisao opet u Italiju. I naravno svratio do lidera i ostalih ljudi koje sam tamo upoznao i sa njima vreme provodio..
« Последња измена: 28. Новембар 2006, 14:52 malivoja » Сачувана

GRAZIE DIO, che mi hai fatto ROMANISTA !!!
Beren
Administrator
Volonter
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 234

« Одговор #3 послато: 28. Новембар 2006, 23:47 »

ja josh nisam bio u italiji... cekam dojavu od nekoga za ovo leto! :p

Сачувана

...and the man in the rain picked up his bag of secrets....
ladybug
Polu volonter
**
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 73

« Одговор #4 послато: 01. Децембар 2006, 02:14 »

S obzirom da sam prvi put bila u Italiji, mnogo mi se dopala...jug Italije je prilicno pust, bar taj deo gde sam bila...
Mi smo bili smesteni u malom gradicu pored Matere..ime mu je Stigliano. Mali gradic, sav u kamenu-u toj oblasti su , cini mi se svi gradici iz tog fazona...problem je bio prevoz, tj. slaba povezanost sa civilizacijom... :D  bilo je tesko i doci do samog grada...mada je, kako smo posle saznali, i sam cilj tog festivala koji organizuju, da vrate iz zaborava sve te male gradice i da pokusaju da ih popularizuju...

ekipa je bila gotivna, tako da je bilo extra! Mada bih sledeci put volela da vidim sever
Сачувана

one to treasure the rest of your days here and
give you pleasure in so many ways dear and
finally you have found something perfect and
finally you have found......here we go
Дарко
Global Moderator
Ihaha volonter
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 307

Cold Day in Hell

« Одговор #5 послато: 04. Децембар 2006, 06:00 »

Италија? А да,чуо сам за њу...
Чак сам је и видео...
Јесам стварно...
Неке делове додуше у пролазу,издалека,кроз прозор кола,воза,буса,авиона али сам зато неке делове видео из непосредне близине,под дневним светлом,месечином и под вештачким осветљењем.
Да,неке пределе сам баш дуго гледао,месецима...
   ...и све сам заборавио,и комшијину  поморанџу која је једне ноћи опустошена Roll Eyes,мирис 4 мора у којима сам се брчкао те сезоне,кловновског костима и штула са којих сам пао барем 137 пута,пунтића кога сам малтретирао као да није мој ;)пар девојчица 8)итд,итд,итд...
Ничега се више не сећам,јок ја.
Памтим само ону панику у ваздуху на Фјумићину,пред полазак за Бг,у снек бару огрнутом мирисом свежег пецива и кафе.
А види ме сад!Радим 6 до 7 дана у недељи са "уметницима",свађам се са факултетом и млатим празну сламу на Бошковом форуму,тја :-[

By the way,бејах и овог лета у истом бару ;),још увек исто мирише а са радија је пичила доообро знана ствар:

"vivere....e Sorridere dei guai,così come non hai fatto mai,e poi pensare che domani sarà sempre meglio.."

[attachment deleted by admin]
« Последња измена: 21. Децембар 2006, 14:22 Дарко » Сачувана

Gary Moore
picc
Beba volonter
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 2

« Одговор #6 послато: 08. Децембар 2006, 09:25 »

Bila u septembru 2006 ....Venicija.....ostrvo Kertoza....

tema kampa....ciscenje ostrva  od rastinja...

slobodno vreme... obilaze se ostrva oko venecije ... venecija...
kao i okolni gradovi... verona......padova ....vicenca....milano

u tom periodu se odrzava regata storica koja je jedinstven dogadjaj...
 na stotine gondola plovi kanalima...vredi otici...videti......secati se.....

sve naj naj o ovom kampu...svima bih ga preporucila....
mislim da je ovaj kamp TOP u italiji.....

Ako nekog interesira nesto vise o ovom kampu  neka se javi....

Pozdrav svima
Picc

;)  8)
Сачувана
Dusan86
Beba volonter
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1

« Одговор #7 послато: 11. Децембар 2006, 04:46 »

Kamp u Italiji je nabolji nacin da provedes leto.
Bio sam u jednom selu koje se zove Valverde u julu ove godine.
Selo je udaljeno 80km od Milana i isto toliko od Djenove. Selo ima bazen, fudbalski stadion sa reflektorima i oko 300 super gotivnih mestana. Posao je laganica i zabavan a provod neverovatan. Kamp lider nam je organizovao ekskurzije svakih par dana tako da smo obisli sva poznata mesta u Lombardiji.
Inace posao se sastojao od pomaganja u sredjivanju parka oko jednog zamka i organizovanju kubanske zurke za mestane  :)
Kamp se organizuje svake godine u tom mestu i kamp lider je isti. Ko zeli da ide na kamp u Italiju Valverde je fantastican izbor.
Сачувана
Бојан Б.
Polu volonter
**
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 75

« Одговор #8 послато: 15. Децембар 2006, 22:02 »

Posao je laganica i zabavan a provod neverovatan. Kamp lider nam je organizovao ekskurzije svakih par dana tako da smo obisli sva poznata mesta u Lombardiji.
Управо тако бих описао и камп у Serniu (Tirano) на самој граници са Швајцарском (где смо били једног викенда и обишли језеро Posciavo)...

Успут сам обишао и Venezia(пута 2), Milano(пута 5), Sondrio, Varenna(Lago di Como), Torino(неочекивано леп град), Alba(одлична вина), Genova(не стигох да обиђем Aquario di Genova), Firenze(уфф), Bari(стадион Св.Никола и поклонио се моштима Св.Николе у старом граду који је прелеп), Lecce(најбоља кухиња), Trepuzzi(где је рођен мој деда), Otranto(микс југа Италије и оријента), Gallipoli...

Сад ми преостаје још Sicilia, Roma e Napoli...

[attachment deleted by admin]
Сачувана
Boni
Beba volonter
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 9

« Одговор #9 послато: 05. Април 2008, 04:45 »

Ej,Da li ima neko ko bi isao na kamp i Italiju.Ne bih isla sama pa ako oma neko neka mi se javi da se zajedno prijavimo.Evo i moj mail bokaub@yahoo.com
Сачувана

Boni
hohe78
Beba volonter
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 4

« Одговор #10 послато: 16. Мај 2008, 07:01 »

E Boni...ja bih isla u Italiju ali ne znam da li je kasno sad za prijavu mislim da su svi dobri kampovi popunjeni...a ja nikad nisam bila volonter iskreno ne znam ni kako to funkcionise....
Сачувана
Јован
Administrator
Ihaha volonter
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 485

« Одговор #11 послато: 16. Мај 2008, 21:19 »

са српским пасошом за Италију је увек касно....
Сачувана
MILOS87
Beba volonter
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 5

« Одговор #12 послато: 20. Март 2010, 01:37 »

caooss ljudi... jel ima neko da je bio na neki kamp u Ital?
ako ima neka podeli iskustva sa nama... wink
Сачувана
MILOS87
Beba volonter
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 5

« Одговор #13 послато: 02. Април 2010, 06:42 »

caooss... da neko nije isao na kamp u Francavilla al Mare ? ako jeste, neka pise kako je bilo...:)
Сачувана
Ivana989
Beba volonter
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 3

« Одговор #14 послато: 25. Мај 2010, 23:30 »

Hej, Hej !!! Da li je neko mozda bio u kampu u Napulju?????? Izabrana sam za taj kamp, ali mi je malo problem da se snadjem oko prevoza to tamo..... :S Bila bih zahvalna za neke sugestije!!! Unapred hvala !!!!!!!!!:DDDDDDDDDDDD
Сачувана
Странице: [1] 2   Иди горе
  Штампај  

Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Српски превод: Јован Турањанин

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS! Dilber MC Theme by HarzeM