Млади истраживачи Србије
Вести: SEZONA JE POCELA!!! Izaberite kamp i prijavite se na www.mis.org.rs ili dođite do kancelarije svakog radnog dana od 11h do 15h.

*
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте. 31. Јул 2010, 10:27

Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије

Странице: [1]   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Maroko  (Прочитано 2955 пута)
0 чланова и 1 гост прегледају ову тему.
Dushan
Beba volonter
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 3

« послато: 01. Новембар 2007, 14:23 »

Vidim da je dosta ljudi zainteresovano za kampove u Africi i u Maroku. Ja sam bio sad u avgustu u Esauiri, gradu na jugu Maroka koji se nalazi na atlanskom okeanu. Isao sam sam, i to mi je bio prvi put da idem u kamp, pa je samim tim put bio veliki izazov! Avionska karta me je koshtala 600 evra, mada se moze naci i povoljnija. Leteo sam Alitaliom preko Milana. Kada sam sleteo u Maroko naishao sam na problem poshto maili broj marokanaca prica engleski. Na kraju sam se snashao..... Proveo sam dve predivne nedelje u gradu vetra i macaka, koje srecete na svakom koraku! Esauira je umetnicki grad koji ne nalikuje nijednom drugom gradu u Maroku. Okean je hladan shto je i logicno tako da sam se samo jednom okupao ali sam se zato okushao u surfu! Plaza je kilometarska, slicna kalifornijskim, samim tim i ne toliko cista. Vetar neprestano duva pa imate osecaj da nije jako sunce pa cesto izgorite. Imao sam strah od ajkula iako su mi rekli da ih nema, opet gledajuci talase i otvoreno more non stop su mi bili prizori ajkula u glavi, no to je moj problem :))! Jahao sam konje po kilometarsko dugoj plazi pa sve do kuce Dzimija Hendrixa koja se nalazi na peshcanim dinama, ishao u hamam (tursko kupatilo), istrazivao zidine starog grada, pravili smo roshtilj nocu u pustinji, zaista jedno lepo iskustvo! Taros je disko na otvorenom, smeshten na terasi koja gleda na okean, i sve je u belom, fensi ekipa koja ukljucuje strance i lepe marokanke koje su provokativno obucene za razliku od onih zabradjenih koje vidjate preko dana. Isli smo na jedan dan u grad Safi, koji se nalazi na pola puta izmedju Esauire i Kazablanke. Taj grad podseca malo vise na Nicu, slicnije evropskim, plaze su sljunkovite a okean je prelepo tirkizan! Pored mene u kampu su bila 4 spanca, 3 francuska drzavljanina, 1 grkinja, 1 belgijanka, ja i marokanci koji su jako prijatni mada opet sa vecinom njih nisam napravio neki kontakt jer ne pricaju engleski nego francuski! Svi su bili zainteresovani za Srbiju i na dogadjaje koji su se zbili u bivshoj Jugi. Uslovi u kampu su bili super, higijena je bila super, imali smo vishe WC i tush kabina! Svi smo spavali u jednom velikom prostoru pregradjeni zidovima. Nash posao je bio farbanje kreveta na sprat, 4 sata dnevno, shto i nije predstavljalo problem!

Ukoliko imate neka pitanja ne ustrucavajte se da pitate, i poshaljete poruku!   POZZ   wink

« Последња измена: 11. Април 2008, 12:13 Dushan » Сачувана
bullit
Beba volonter
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 1

« Одговор #1 послато: 21. Јануар 2008, 02:32 »

...editovao bolid1...Vec dugo planiram da obidjem Maroko, ali upravo ta jezicka barijera me demoralise, pa ako mozes budi malo precizniji u opisu toga koliko zaista mozes da se sporazumes sa Marokancima i koliko njih govori engl. Pozdrav i hvala
« Последња измена: 21. Јануар 2008, 03:46 bolid1 » Сачувана
Dushan
Beba volonter
*
Ван мреже Ван мреже

« Одговор #2 послато: 26. Јануар 2008, 13:34 »

Pa slushaj u kampu se prica engleski ali treba doci do kampa :))

Mnogi Marokanci koje mozes videti na ulicama slabo pricaju engleski, za neku osnovnu konverzaciju je ok ali ovako malo jace teshko :))   Ja sam isao i trazio ljude, ides redom i pitas, pa naleti neko i ko zna :oo   Ako znas francuski nemas nikakve frke jer svi rasturaju francuski to im je drugi jezik! Ne mogu sad da ti kazem precizno kolika je poteshkoca cinjenica da se u Maroku slabo prica engleski, jer sve zavisi na kakve ljude naletish :oo
Сачувана
bandzolina
Beba volonter
*
Ван мреже Ван мреже

« Одговор #3 послато: 11. Јун 2009, 04:01 »

Cao drugari! Ja bih isla pravac Maroko pocetkom avgusta da volontiram (el jadida ili essaouira) i nije mi bas ok da idem sama cak do tamo,. pa ako bi neko hteo with me to bi bilo bas EEEXTRA.. Dushane, da li je Essaouira uzasno vetrovita ili podnosljivo vetrovita, znam da je to omiljeno mesto surfera? jer,,,,, ne bih mogla da podnesem konstantno duvanje vetra.. da li znas kakva je El Jadida ili si mozda cuo ili bio, to je potrugalska kolonija, drugacija od drugih gradova. Zanima me kako si stigao do Essaouire, npr. da li si isao avionom do Agadira pa autobusom do Essaouire ili kako? pozdravljam te unapred!
Сачувана
Бојан
Administrator
Mega volonter
На мрежи На мрежи

Поруке: 836

« Одговор #4 послато: 12. Јун 2009, 02:59 »

не мораш много да бринеш, не би била прва девојка која сама иде на камп у Мароко...
Сачувана

R9
maitreya06
Beba volonter
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12

« Одговор #5 послато: 12. Јун 2009, 09:49 »

jesi li aplicirala?!
To su oni kampovi na mesec dana, jel tako? poducavanje jezika??
pozz
Сачувана
bandzolina
Beba volonter
*
Ван мреже Ван мреже

« Одговор #6 послато: 12. Јун 2009, 10:58 »

Nisam jos aplicirala, razmisljam jos uvek. Ne bih isla na kampove~kurseve jezika jer je fee za te kampove 300~400 E. Drugo su oni kampovi u kojima ti treba nekog da poducavas jeziku (za njih je fee 50 E), ali ja nisam za tu varijantu, mozda gresim, ali ne radi mi se to, jer vec jesam poducitelj u neku ruku. Znaci thank you, but no thank you! Ako bih isla isla bih u El Jadidu najverovatnije, to je manual kamp, radi se skola, oko skole i krecenje.  Sama El Jadida je ne toliko veliki grad, na dobrom je polozaju, i na okeanu je. Polako vec odustajem ali ko zna...uzvracam pozz!
Сачувана
maitreya06
Beba volonter
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 12

« Одговор #7 послато: 19. Јун 2009, 20:15 »

Hej i ja da javim, idem sa drugaricom na kamp u Maroku u avgustu! u pitanju su manual kampovi, promotivne aktivnosti, ekoloska zastita plaze i slicno..

nadam se lepom putovanju!:)
Сачувана
bandzolina
Beba volonter
*
Ван мреже Ван мреже

« Одговор #8 послато: 20. Март 2010, 03:01 »

Cao svima .. evo opet mene! prosle godine nisam isla na kamp u Maroko, ali ove godine sam se nameracila! U Jul- avgust, eto mene tamo (essaouira, fes).Prolecni pozzz.
Сачувана
dusanris
Aktivista:)
Polu volonter
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 89

« Одговор #9 послато: 20. Март 2010, 09:07 »

Svaka cast! Ja skupljam hrabrost vec 2-3 godine (i obradjujem moje da me puste, da budemo iskreni), i ako sve prodje ok sa ispitima... vrlo lako me moze biti u Maroku. Mada su avioni do tamo i dalje vrlo, vrlo skupi, koliko sam uspeo da vidim. Maitreya06, kakva su proslogodisnja iskustva? Pre svega sa avionima, ali i ostalo?
Сачувана
Странице: [1]   Иди горе
  Штампај  

Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Српски превод: Јован Турањанин

Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS! Dilber MC Theme by HarzeM