Vidim da je dosta ljudi zainteresovano za kampove u Africi i u Maroku. Ja sam bio sad u avgustu u Esauiri, gradu na jugu Maroka koji se nalazi na atlanskom okeanu. Isao sam sam, i to mi je bio prvi put da idem u kamp, pa je samim tim put bio veliki izazov! Avionska karta me je koshtala 600 evra, mada se moze naci i povoljnija. Leteo sam Alitaliom preko Milana. Kada sam sleteo u Maroko naishao sam na problem poshto maili broj marokanaca prica engleski. Na kraju sam se snashao..... Proveo sam dve predivne nedelje u gradu vetra i macaka, koje srecete na svakom koraku! Esauira je umetnicki grad koji ne nalikuje nijednom drugom gradu u Maroku. Okean je hladan shto je i logicno tako da sam se samo jednom okupao ali sam se zato okushao u surfu! Plaza je kilometarska, slicna kalifornijskim, samim tim i ne toliko cista. Vetar neprestano duva pa imate osecaj da nije jako sunce pa cesto izgorite. Imao sam strah od ajkula iako su mi rekli da ih nema, opet gledajuci talase i otvoreno more non stop su mi bili prizori ajkula u glavi, no to je moj problem :))! Jahao sam konje po kilometarsko dugoj plazi pa sve do kuce Dzimija Hendrixa koja se nalazi na peshcanim dinama, ishao u hamam (tursko kupatilo), istrazivao zidine starog grada, pravili smo roshtilj nocu u pustinji, zaista jedno lepo iskustvo! Taros je disko na otvorenom, smeshten na terasi koja gleda na okean, i sve je u belom, fensi ekipa koja ukljucuje strance i lepe marokanke koje su provokativno obucene za razliku od onih zabradjenih koje vidjate preko dana. Isli smo na jedan dan u grad Safi, koji se nalazi na pola puta izmedju Esauire i Kazablanke. Taj grad podseca malo vise na Nicu, slicnije evropskim, plaze su sljunkovite a okean je prelepo tirkizan! Pored mene u kampu su bila 4 spanca, 3 francuska drzavljanina, 1 grkinja, 1 belgijanka, ja i marokanci koji su jako prijatni mada opet sa vecinom njih nisam napravio neki kontakt jer ne pricaju engleski nego francuski! Svi su bili zainteresovani za Srbiju i na dogadjaje koji su se zbili u bivshoj Jugi. Uslovi u kampu su bili super, higijena je bila super, imali smo vishe WC i tush kabina! Svi smo spavali u jednom velikom prostoru pregradjeni zidovima. Nash posao je bio farbanje kreveta na sprat, 4 sata dnevno, shto i nije predstavljalo problem!
Ukoliko imate neka pitanja ne ustrucavajte se da pitate, i poshaljete poruku! POZZ