Vidim da se i ranije slabo pisalo o Meksiku, ali hajde da okušam sreću.
Definitivno sam odlučila da idem u neki kamp ove godine. U užem izboru su Španija i Nemačka u Evropi, ali me Meksiko nekako najviše privlači. Pre svega zbog rada sa kornjačama, jer se inače bavim zaštitom životinja, a s druge strane i zbog jezika jer već dve godine učim Španski.
E sad, nije lako odlučiti se otići na drugi kraj sveta tek tako (iz Evrope u najgorem slučaju mogu da uhvatim low cost i da se vratim) pa imam pregršt pitanja, ako postoji neko rad da na njih odgovori ...
Prvo me interesuje koliko je popularan ovaj kamp, tj. koliko ljudi tamo uopšte ide...ne bi mi bila prijatna situacija da odletim tamo i shvatim da pored mene ima jos 3 coveka

Drugo, smeštaj je u šatorima na plaži, a gotovo sve smrtonosne vrste insekata nastanjuju Meksiko (brrr!)...ako je neko već bio, dobro bi došle neke reči ohrabrivanja

Osim šatora pominje se i bungalov kao mogući smeštaj, pa me interesuje od čega zavisi koji će od ta dva smeštaja na kraju biti(bungalov deluje tako bezbedno

)
edit: još malo sam pretraživala i primetila da postoji kamp TURTLES ZIHUATANEJO gde je smeštaj u kući, kao i kamp Sea Marine Turtles COLOLA II gde je smeštaj u drvenim kućicama, pa bi odluka definitivno pala na neki od ta dva. Ako neko ima preporuku vezano za ova dva kampa...

Uopšteno, dobro bi došli utisci nekoga ko je već bio, jer ovako bih išla na slepo.
I poslednja, ali najbitnija stvar... da li postoji mogućnost da se pre prijavljivanja stupi u kontakt sa organizacijom koja organizuje ovaj kamp? Htela bih da im uputim mail i upitam ih za poziv organizaciji za zaštitu životinja koje sam član za slanje volontera, jer bi na taj način možda moglo da se organizuje sponzorstvo tog puta od strane JAT-a u vidu smanjene cene avionske karte.
Nadam se da postoji neko ko može i želi da odgovori na makar deo mojih pitanja.