yeste92
Beba volonter
Ван мреже
Поруке: 3
|
 |
« Одговор #135 послато: 14. Јул 2009, 02:33 » |
|
odakle ti to da ne idu?
ja sam pre 3 dana kupila kartu za panonijabus (doduse do minhena) na beogradskoj autobuskoj stanici (ustvari basturist, to je kao neka njihova agencija za prodaju medjunarodnih karata)...
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
miss_sunshine
Beba volonter
Ван мреже
Поруке: 14
|
 |
« Одговор #136 послато: 16. Јул 2009, 00:33 » |
|
Okrenula sam njihov telefon i samo nekoliko ide, verovatno je taj do minhena medju njima.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
yeste92
Beba volonter
Ван мреже
Поруке: 3
|
 |
« Одговор #137 послато: 20. Јул 2009, 02:26 » |
|
Dobro dosli u zemlju Srbiju, dame i gospodo
:(:(:(
Avionska karta jedno 3x skuplja nego u okruzenju, voz je super jeftin ako vam nije bitno dal cete da stignete 21. ili 22. ovog meseca, a autobusa nema...
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Stijak
Beba volonter
Ван мреже
|
 |
« Одговор #138 послато: 20. Јул 2009, 13:44 » |
|
Ukoliko znate cake sa specijalnim kartama, putovanje vozovima po Njemačkoj može da bude i jako jeftino - posebno ako ste u grupama. Takve karte podrazumevaju malo više cimanja i malo duže putovanje - ali - kad jednom skontate šemu - uopšte nije teško. Najpovoljnije su varijante regionalna karta ukoliko se krećete unutar jedne regije ( http://en.wikipedia.org/wiki/States_of_Germany). U slučaju moje regije - ta karta košta 28 evra i omogućuje neograničenu vožnju regionalnim vozovima za maksimalno 5 osoba tokom jednog dana (radnim danima od 9:00 do 03:00 sledećeg dana, vikendom od ponoći do 03:00 sledećeg dana). Postoji varijanta i karte za samo jednu osobu koja košta 19 evra. Ukoliko putujete na veću relaciju - postoji srećna vikend karta (Schönes Wochenende). Karta košta 37 evra i sa tom kartom maksimalno 5 osoba može da se vozi svim regionalnim vozovima njemačke unutar jednog dana vikenda. Što se rasporeda vožnje vozova tiče - možete da ga dobijete na svim automatima za prodaju karata i odštampate besplatno - pri tom samo ukucate početnu i krajnju stanicu i tražite regionalne vozove i automat vam sam računa konekcije i presjedanja Poređenje cijena za putovanje pet osoba na relaciji Štutgart-Berlin: Standardna cijena za Inter City Express voz - 630 evra. Ukoliko kartu kupite sedmicama unapred i putujete vikendom možda dobijete popust od 50% - 315 evra. Vrijeme putovanja je oko 5.5 sati. Nema presjedanja. Schönes Wochenende - 37 evra UKUPNO. Ukupno vrijeme putovanja oko 10 sati i sa barem 3 presjedanja. Ukoliko vas zanima još nešto - pitajte. Sledeće godine - kad nam ukinu vize - očekujem značajno povećanje naših ljudi na niskobudžetnim putovanjima po evropi (jer je toj kategoriji najteže za vize bilo) pa su sva slična upustva krajnje nego dobrodošla, pa ako i vi imate neka slična - podjelite ih!
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Mrs Mysterious
Beba volonter
Ван мреже
Поруке: 1
|
 |
« Одговор #139 послато: 23. Јануар 2010, 22:33 » |
|
Xey friends pozdrav svima! Interesuje me da li jos neko ovde ide 20. marta nach Bad Essen? :D Da li je neko mozda vec bio tamo, i ako jeste, kakva su iskustva? Zna li neko kako najlakse stici do Bad Essen-a iz Hannover-a? Hvala unapred ;)
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
miss_sunshine
Beba volonter
Ван мреже
|
 |
« Одговор #140 послато: 28. Фебруар 2010, 12:34 » |
|
Ja sam pisala ovde u julu prosle godine i sad vidim da nisam ostavila posle kampa nikakav komentar. F-E-N-O-M-E-N-A-L-N-O!! nemoj nekog slucajno da mrzi da se prijavi i da se pita da li ce mu biti dobro... Naravno da hoce, samo odaberite kamp kakav zelite! Drugarici i meni nije bilo bitno da bude neki grad, pa da ga obilazimo - isle smo u jedno selo, i bilo je savrseno (a ja uopste nisam seoski tip :D ali nemacka sela su divna). Imali smo hranu (nismo kuvali, nego samo postavljali i raspremali sto - sto se brzo obavi) , imali smo super smestaj u kao nekoj zgradici za smestaj ucenika letnje skole. Znaci ne neki krs hotel kao sto bude na ekskurzijama po Srbiji, nego prelepu drvenu brvnarozgradu :) sa salom za stoni tenis, ucionicama, stoni fudbalom, oooogromnim dvoristem sa prelepim pogledom, divnim prirodom... Sve naj naj! Nemacka ce i ove godine biti moj izbor, bar za jedan kamp (posto cu ici na dva). I da, posle kampa sam bila 2 dana u Minhenu sa jos jednim drugom iz kampa (inace iz Gruzije), u hostelu, i to je bio dozivljaj. :) Sve najlepse o kampovima! Gledace me oni jos dugo, posto mi je tek 20 godina...:D
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Bilj@
Beba volonter
Ван мреже
|
 |
« Одговор #141 послато: 11. Март 2010, 07:26 » |
|
Cao svima :D Htela bih da idem ovog leta u Nemacku u kamp ali bukvalno nista ne znam :D Da li bi neko mogao da mi ukratko napise gde da vidim ponude, gde se biraju poslovi a i kako to sve izgleda :D znaci, sve :) Koga ne mrzi.. :) Hvala
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Castor
Beba volonter
Ван мреже
Поруке: 2
|
 |
« Одговор #142 послато: 29. Јун 2010, 00:46 » |
|
E ovako ljudi - idem u Nemacku za nekih 20 dana (16 jula), i pre neki dan mi je stigao info sheet na kome pise sta treba, kako itd. Napisali su da je vreca za spavanje obavezna. Mene sad zanima, da li ja mogu umesto vrece da ponesem obican frotir ili vec neko tanko cebe jer je mnogo manje tesko (idem avionom, 20kg + 10kg prtljaga max), a i imam vec nekog kamperskog iskustva - u vreci je mnogo vruce, pogotovo sto cemo spavati u sobama, a ne u satoru.
Pretpostavljam da je moguce, i da mi niko nece praviti problem xD, al' ono, cisto da pitam. I btw, rekli su da nece biti laundry facilities - onda cemo morati samo da se snalazimo za pranje stvari? Nema sanse da ponesem dovoljno stvari za 3 ned..
Hvala unapred :)
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
nick87
Polu volonter

Ван мреже
Поруке: 92
|
 |
« Одговор #143 послато: 29. Јун 2010, 05:21 » |
|
Mozes da poneses bilo sta sa cim ces se pokriti, ako ces spavati na duseku :)))
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Castor
Beba volonter
Ван мреже
Поруке: 2
|
 |
« Одговор #144 послато: 29. Јун 2010, 06:49 » |
|
Da, spavamo na dusecima :) A sto se tice pranja stvari? Bar neki lavor da nam nabave, nije problem prati na ruke x)
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
black sheep
Beba volonter
Ван мреже
|
 |
« Одговор #145 послато: 03. Јул 2010, 23:56 » |
|
Pa imacjesh sigurno neki lavabo :D I mene je isto zanimalo ovo za vrecju, mrzi me da je vuchem a i kontam da bi mi bilo pretoplo u njoj..
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|
Бојан
|
 |
« Одговор #146 послато: 04. Јул 2010, 06:14 » |
|
pa ne... ne bi bilo pretoplo. Imas vrece koje mogu lepo da se otvore i da se samo prekrijes njom. U svakom slucaju bolje tvoja vreca nego tudje cebe...
|
|
|
|
|
Сачувана
|
R9
|
|
|
Ljix
Beba volonter
Ван мреже
|
 |
« Одговор #147 послато: 09. Јул 2010, 12:22 » |
|
Ja ove godine idem prvi put, i jedva cekam, jer znam neke ljude koji su vec isli i svima je bilo vrh! Receno mi je da postavim sajt ovog busa kojim ja idem iz Budimpeste(btw, mnogo je jeftiniji nego bus iz Bg-a, i voz isto) pa evo http://www.cseh-busz.hu/enBas imaju prevoz za dosta drzava, i kako pise sta sve je ukljuceno u uslugu, deluje super! Sad kako je stvarno, videcemo za nekih 10-ak dana....mada, kontam, nije to Srbija pa da jedno pise a drugo ti daju :)
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|
bolid1
|
 |
« Одговор #148 послато: 10. Јул 2010, 05:56 » |
|
Ja ove godine idem prvi put, i jedva cekam, jer znam neke ljude koji su vec isli i svima je bilo vrh! Receno mi je da postavim sajt ovog busa kojim ja idem iz Budimpeste(btw, mnogo je jeftiniji nego bus iz Bg-a, i voz isto) pa evo http://www.cseh-busz.hu/enBas imaju prevoz za dosta drzava, i kako pise sta sve je ukljuceno u uslugu, deluje super! Sad kako je stvarno, videcemo za nekih 10-ak dana....mada, kontam, nije to Srbija pa da jedno pise a drugo ti daju :) Sto ne kazes odmah, agencija je Student Agency...moj drugar ima sve preporuke za njih i mogu ti reci da kad sam bio u Pragu na njihovom salteru je guzva bila najveca. Sto se voza tice, istrazite malo veze iz Budimpeste za Nemacku na www.bahn.de povratna do Peste je 15e iz Beograda, a odatle imate dosta veza koje DB prodaje online za pristupacne pare...vi porucite, za 5 dana karte stignu u koverti na kucu i resen problem :)
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|