petra_h
Beba volonter
Ван мреже
Поруке: 1
|
 |
« послато: 20. Јануар 2007, 10:45 » |
|
pozdrav!
odnedavno me zanima volontiranje ( hvala univerzumu, prosvjetlila sam se ). specificno me zanima dugorocno volontiranje, od 6 mjeseci pa na dalje. nije mi uopce bitna lokacija niti sto bi radila. mene je pomalo strah. nikada nisam mrdnula iz svoje drzave a sada bi trebala ici na drugi dio planete sama. zanima me kakve pogodnosti u veziplacanja postoje. pretpostavljam da su hrana i smjestaj placeni, put si placas sam... naime, neko uvrijezeno misljenje je da bi volonteri trebali imati novca jer kao, samo bogati mogu raditi za besplatno. kada pogledam tko volontira najcesce su to mladi ljudi i studenti tako da mi se cini da ova teorija pada u vodu. prijavila sam se za "RIVER SEE - regionalni program ima za cilj širenje regionalnog povjerenja i pomoć u uspostavljanju važnih veza između naroda i vlasti Balkana", pa ako me pozovu ok, ako ne trazim dalje. zanima me ima li tko iskustava u dugorocnom volontiranju? ako ima, zanimalo bi me da kaze neke tips and tricks stvarcice isl. thnx :-*
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|
bolid1
|
 |
« Одговор #1 послато: 20. Јануар 2007, 10:53 » |
|
Ako nisi radila kampove do sada, moj savet je da prvo uradis neki kamp da vidis dali ce ti se dopasti. Nije isto otici negde na dve nedelje i sest meseci.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|
Бојан
|
 |
« Одговор #2 послато: 22. Јануар 2007, 22:49 » |
|
Не мораш много да бринеш, иако до сада "ниси мрднула из своје државе" волонтирање у региону Балкана (кроз RIVERSEE) не би требало да ти представља неки посебан проблем, ипак је наслеђе које имамо свима исто, па су и културолошке разлике мање. И апсолутно није тачно да је волонтирање резервисано за богате (јер они могу да раде бесплатно)!
Не постоје посебни савети и трикови који се могу дати, моје искуство говори да сваки тренутак програма волонтирања требаш да искористиш на прави начин, да другима даш највише што можеш и да време искористиш тако да урадиш нешто за себе. Мада је то гарантовано...
|
|
|
|
|
Сачувана
|
R9
|
|
|
|
Voja
|
 |
« Одговор #3 послато: 11. Октобар 2007, 13:27 » |
|
Ne kapiram sta je sa tim REVER SEE... odavno sam napravio profil i skoro zaboravio na to... Gde se prikazuju aktuelni programi ako ih uopste ima?
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|
Barbara
|
 |
« Одговор #4 послато: 18. Фебруар 2008, 00:43 » |
|
znači Japan-MTV/LTV na sajtu piše "Више волонтера је боравило у Јапану три односно шест месеци, такође на програму МТВ" da li je to bio neko među vama? da li neko zna nešto?
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
carobnica
Beba volonter
Ван мреже
Поруке: 9
|
 |
« Одговор #5 послато: 12. Септембар 2008, 06:46 » |
|
mozemo da cujemo neke utiske sa srednjorocnog volontiranja ili bar uopsteno, generalno o svemu..?koja je razlika izmedju kampova od tri nedelje i volontiranja od nekoliko meseci??? videla sam u aktuelnim programima dosta za Koreju??/jel neko bio??? pisite ljudi.. pozz
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
carobnica
Beba volonter
Ван мреже
Поруке: 9
|
 |
« Одговор #6 послато: 16. Септембар 2008, 05:26 » |
|
Da li su u ponudi jedino programi koji su pod opcijom Aktuelno (za Evs, srednjorocno volontiranje) ili ima jos nesto od programa?
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Volonterka89
Beba volonter
Ван мреже
Поруке: 2
|
 |
« Одговор #7 послато: 25. Март 2009, 07:14 » |
|
cao, imam i ja jedno pitanje vezano za dugorocno volontiranje - posto pretpostavljam da su studenti ti koji uglavnom idu na ove programe, da li postoji neka ''caka'' vezano za fakultet, tj. sta se desava sa studijama u slucaju da odemo na godinu dana?? hvala :)
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
tinuska
Beba volonter
Ван мреже
Поруке: 2
|
 |
« Одговор #8 послато: 03. Април 2009, 04:45 » |
|
Postoji opcija zamrzavanja studija , tj godine. Ljudi je koriste za odsluzenje vojnog roka , nakon porodjaja ... Za tih godinu dana ne mogu se polagati ispiti .
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|